Sista träffen

Inlägg av Gästbloggare Pernilla Å

Våra valpar växer så det knakar och de närmar sig halvåret med stormsteg.
Vid fem tillfällen har vi träffats för att träna inkallning, kontakt och koppelträning, sitt, ligg och lämnande. Vi har också hunnit med lite olika nosaktiverings övningar.

Samtliga valpar har spårat ett kortare spår och de har också provat på uppletande av föremål. En del tar det mycket försiktigt och noggrant medan andra är lite ivriga och inte så tålmodiga.
Det är lätt att man börjar jämföra sin egen hund med de andra kullsyskonen. Det man måste komma ihåg, är att alla är olika individer och för en del tar det längre tid att lära än för andra. En del är duktigare på kontakt och koncentration just nu och andra spårar med sprudlande energi. Men gemensamt har de alla en härlig arbetsglädje och nyfikenhet. UNDERBART TYCKER JAG!!

Den 3/10 har Gotlands Kennelklubb sin årliga inoff utställning i Rosendals ridhus i Follingbo. Fem av Stellas barn är anmälda och det ska bli fantastiskt roligt. För att det ska gå riktigt bra (för det är klart att det ska) har jag föreslagit att vi träffas ytterligare en gång för lite utställningsträning. Det kan behövas båda för den vane och den ovane hunden och handlern. Jag hoppas på att kunna visa lite fina bilder här på bloggen från dessa tillfällen. Det är dock svårt att både visa hund och vara fotograf men jag ska göra mitt bästa. Ha överseende om bilderna är sämre än de jag tidigare visat.
Uppletande av föremål. Robyn leker med Nike för att få honom maximalt intresserad av sin sak. Medhjälpare Kia håller i honom. Till vänster ser Ni Ingvor med Sigge och hans lillmatte Moa som tittar och väntar på sin tur.


Robyn "trissar" Nike med leksaken för att snart springa och gömma den.


Robyn springer ut i den ruta som vi "vallat" tidigare. Vallningen för att det ska finnas mycket vittring i området så att hunden inte "spårar" upp leksaken utan i stället söker vittringen i motvinden.
När hon släppt leksaken går hon lugnt tillbaka till Nike och släpper honom. Han springer glatt ut i rutan för att leta rätt på sin blåa delfin.Lena med Zacki, Åsa och Kenneth som har hjälpts åt att lägga och gå spår åt varandra.

Vi planerar tillsammans att starta en viltspårskurs. Jag och Kenneth jobbar på att få tag på bra marker att spåra i. De skogar vi blivit erbjudna har alltför oframkomlig vegetation men vi söker vidare och återkommer när vi kan dra igång.


Utställningsträning söndag den 27/9 kl 15.00

Bessie-valpar

  


Nu äntligen har jag fått till dessa bilder som Susanne hjälpte mig...kamera lösa människa att få till. Uppställning var som vanligt lite si och så. När man då dessutom inte riktigt orkar blir det om det blir. Jag kan säga att de utvecklats väldigt mycket sedan bilderna togs...åt det bättre, även om jag tycker de är bra även här. Men kropparna har kommit med mer mat osv...

      

Detta är Rindi´s Prima nästan 7 v. på bilden.


  

Detta är Rindi´s Altera  nästan 7 v. på bilden.   Mamma heter Rindi´s Prinsessan på Ärten "Bessie" och pappa är en gammal goding Lord Caalveert´s Murphy "Ricco"


Denna kull har vi inte haft här hemma utan Maria och Jonas har haft hand om allt utom parning och valpning. Valpningen började bra(22/6) men slutade med snitt och en död tik till...nr.3 och därav namnen! Eftersom de väldigt gärna ville ha en kull till som de kunde få spara en tik ur så bestämde vi oss för detta med risk för en stor kull...man vet aldrig men det var okej för deras del. De bor helt underbart och är en engagerad familj så i stället för att sälja bort valpen som blev "över" har "farmor" i familjen fått bli hundägare och på så vis spar de avelsrätten i familjen! SMART!! Vi har redan planer på vilken hane som skulle kunna passa på någon av damerana om allt utveckas som det ska. Man vet aldrig i dessa tider, när många oväntat drabbas av både det ena och andra. Men drömma kan man alltid, det kostar inget!

Risken de tagit med denna kombination är att de blir lite för "snälla" om man kan säga så?! Men både mamma och pappa är helt underbart trevliga hundar med bra kroppar, bra psyke och extremt bra pälsar-spec.pappan (pälsen). Hur som så hoppas jag det ska bli roliga hundar för hela familjen. Bessie har växt upp som kompis till Tilde 7 år, hon har gladeligen sprungit runt i slöjor och prinsesskronor! Så hon har verkligen levt upp till sitt namn.

Nu på slutet såg man hur trött hon var på dem och varje gång jag kom dit trodde hon att äntligen NU ÅKER VI!!! Men tyvärr så får hon försöka säga ifrån i stället så hon får vila.  MEN är man en prinsessa så ska man väl inte behöva göra sådant själv...och då speciellt inte när man är en så snäll och tålmodig...men det hör ju liksom till i rollen som mamma.  
Jag orkar tyvärr inte med fler hundar här hemma pga min dumma sjuka sjuka kropp. 


Den som är intresserad av stamtavla får kolla på vår hemsida eller ännu lättare http://kennet.skk.se/hunddata/

För dem som inte hittar in till min andra blogg så säger jag titta i kanten där det står LÄNKAR där står den högst upp.


Tack

Tack snälla Pernilla för att du gör allt detta för mig och mina duktiga valpköpare! Det är så värdefullt för mig att på detta sätt kunna följa valparna utan att vara på plats. Hoppas jag ska orka bättre framöver så vi kan komma på litet besök i alla fall. Det känns så konstigt att inte kunna vara med men tack vara Dig så får jag en liten koll på hur de ser ut och verkar vara. Det är också väldigt glädjande att Alla velat vara med och att du är nöjd med alla det gör det lite exta skönt tycker jag. Engagerade valpköpare är alltid ett stort tacksamt plus!!

Ser fram emot att få träffa er Alla, kanske på nästa "nos-kurs".

Så TACK till Er alla duktiga valpköpare! Men ett extra till Dig P.Å -så klart!

30/8-09

Inlägg av gästbloggare Pernilla Å


Den 30/8 träffades valpägarna som är bosatta på Gotland för tredje gången för att träna. Den här gången tog jag, Pernilla med gänget ut i skogen för att träna vardagslydnad. Det är med stolthet jag säger att de är mycket duktiga, både hussar, mattar och hundar gör framsteg för varje gång.


Chaplin tränar "sitt" tillsammans med sin husse Lars-Inge.


Lena och Zacki funderar på vad de ska göra härnäst.


Sigge busar med husse medan matte Ingvor tar en paus.


Robyn och Mikaela tillsammans med hundarna Nike och Benji.


Det sista vi gjorde för dagen var att ta en gruppbild. Kanske inte så lätt som man kan tro med sex rastlösa krabater i kopplet.

Jaha, nu ska nu detta organiseras?
Ja, ja är man hund kan det vara svårt att säga "omelett".


Sigge var naturligtvis tvungen att fånga en fluga just precis när bilden togs.


Fr vänster:
Ingvor med Sigge, Lena och Zacki, Åsa med Iza, Lars-Inge och Chaplin, Robyn med Nike och tillsist Mikaela med Benji som fick nog och hoppade ner.


Sen finns det viktiga detaljer som måste ventileras innan man åker hem.

Nästa träff är den 13/9 kl 15.00. Då ska vi prova på nosaktivering.

RSS 2.0